woensdag 22 november 2017

Aardig zijn voor een ander


Op een blog dat ik al jarenlang lees, Cupcakes & Cashmere, las ik over aardige dingen die je voor anderen kunt doen. Dit naast of misschien wel in plaats van cadeautjes kopen in de feestmaand. Een aantal voorbeelden zie je hieronder. Vandaag heb ik twee keer iemand blij gemaakt. Tenminste, dat hoop ik. Want ik wil niet laten weten dat het aardigheidje van mij komt. 

In een van mijn klassen zit een meisje waarvan ik weet dat ze niet veel te besteden heeft. Onlangs heeft ze gaatjes in haar oren erbij laten maken, en ze liet ze trots aan me zien. Ik kocht voor een paar euro wat oorbelletjes en heb ze mooi in laten pakken. Het is me gelukt om het pakje ongezien in haar rugzak te laten vallen, terwijl de klas aan het werk was. 

Vanavond had ik wat weinig gekookt, dus had ik zelf niet veel gegeten. Ik was een avondje alleen en besloot, na een klusje in de stad, een ijsje te halen bij de McDrive. Toen ik mijn ijsje afrekende, heb ik meteen voor de mensen achter me in de rij betaald. Zonder ze te kennen. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat het ging om een bedrag van rond de 5 euro. Als het 25 euro was geweest, had ik het niet gedaan. In ieder geval werd het meisje aan het loket al blij van mijn gebaar, dus ik hoop dat dat ook geldt voor de mensen in de auto achter me.

Als iedereen dagelijks iets aardigs voor een ander zou doen... of een paar keer per dag! Vrouwen op de fiets of lopend die willen oversteken laat ik altijd voorgaan. (Mannen niet. Gek hè?) Ik vind het fijn als mensen in de straat een pakje voor me willen aannemen. Of als mijn zoon met een klasgenoot mee mag om te spelen op het moment dat ik een vergadering heb op woensdagmiddag. Of die ene keer dat een aardige dame mijn parkeergeld betaalde, omdat ik niets in mijn portemonnee had. Ook mijn kinderen vergeten dat niet! 

Het artikel van Cupcakes & Cashmere heeft mij in ieder geval geïnspireerd om eens wat vaker vriendelijk te zijn voor een ander. 


Pay it Forward_Red3 opmerkingen:

 1. Wat had ik graag de gezichten van de mensen achter je gezien toen ze wilden afrekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للنظافة
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر
  شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het mooi van je! Zelf probeer ik ook dagelijks minstens 1 aardig iets voor een ander te doen. Zo maak je de wereld toch een stukje mooier.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen