zaterdag 1 oktober 2016

Appeltjes drogenVoor het eerst groeien er appels aan de appelboompjes in de moestuin. Een stuk of 10. Ik heb ze geschild en in ringen gesneden want mijn jongste houdt van gezonde tussendoortjes. Ze hebben een uur of vier in de oven gedroogd, op bakpapier. Daarna heb ik ze in schone jampotjes gedaan en kan mijn zoon er lekker van snoepen!

Toen ze in de oven lagen, vertelde ik mijn tuinbuurvrouw over het drogen van appels. Ze bood meteen een fruitdroogapparaat aan. In de wei naast ons huis staan ook appelbomen.  Daar haalde ik een vrachtje appels vandaan om het apparaat meteen uit te proberen. 

Ik sneed een stuk of vijf bananen in centimeterdikke plakjes en legde ze op de roosters.  Toen had ik nog één rooster vrij. Daar heb ik verse munt op gelegd. Munt hoeft maar 4 uur te drogen, appel wel 12 uur en banaan 14 uur. Ik denk dat het niet zoveel electriciteit kost want het is niet meer dan een ventilator die Door de plastic roosters blaast. 

Vooral de munt en de appeltjes zijn goed gelukt. Een deel van de appeltjes heb ik een een pot gedaan als eetbaar cadeautje voor mijn jongste zoon. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten