zaterdag 3 januari 2015

Lekker eten in Parijs


Ici on aime, ici on rit!

Een heerlijk weekje in Parijs doorgebracht. We namen een ontbijtje in ons appartement, maar voor de lunch en het diner zochten we een restaurantje in de stad. We lunchten drie keer in een aziatisch restaurant, steeds weer een ander. We aten nems (loempia's), met gekarameliseerd vlees, rijst of noedels, en jasmijnthee. Elke keer was het toch weer anders. 
Op kerstavond kwamen we terecht in een Turks restaurant. Ook daar hebben we heerlijk gegeten. Mijn favoriet is Kefta, en daarbij werd Grieks brood geserveerd. Dat was lekker! Thuis heb ik meteen geprobeerd om het na te maken, maar ik zal nog wel moeten oefenen om het net zo zacht te krijgen. 
Nadien hebben we een concert bijgewoond van de Maîtrise de la Notre-Dame de Paris, de cantorij zeg maar in de Notre-Dame. We waren om 21.45 uur aanwezig en het begon om 23.00 uur. Toen we arriveerden was er al geen stoel meer beschikbaar. Gelukkig vonden we een plaatsje op de sokkel van de preekstoel, zodat we toch konden zitten. En wij werden niet weggestuurd, anderen wel. De muziek was prachtig. Vlak voor middernacht donderde het orgel door die grote kathedraal en gingen de enorme deuren open: de aartsbisschop van Parijs schreed binnen. Nog even zijn we bij de nachtmis gebleven, maar toen werd het me toch wat te katholiek en zijn we vertrokken. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten