woensdag 29 oktober 2014

Waar ik deze week trots op ben

Veel te vaak houden mensen zich bezig met de dingen die niet goed gaan. Zonder te kijken naar het goede, naar wat positief is. Bij mij werkt dat helaas ook zo. Als ik vroeger een onvoldoende terug kreeg voor een toets, bleef dat lange tijd in mijn hoofd spoken. En als ik een mooi cijfer kreeg, was ik dat snel vergeten. Een paar dingen die vanzelfsprekend lijken maar eigenlijk fijn en goed zijn:

Het persoonlijke contact dat ik heb met een aantal leerlingen op school, het vertrouwen dat ze me geven.

De glimlach van leerlingen als ze op een bepaalde manier genieten van mijn lessen.

Ik heb voor het eerst het idee dat ik pubergedrag met een korreltje zout kan nemen, zonder mijn principes er op los te laten. Daaraan gerelateerd is mijn inzicht dat ik niet alle kinderen bij mij in huis hoef op te voeden. Alleen de mijne,  met mijn waarden en normen en principes. Er hoeft niet één lijn getrokken te worden. En dat geeft rust en ruimte.

Ik voel me intussen senior docent en ben dankbaar dat ik in staat ben om mijn vak en inzichten over mag brengen aan een stagiaire.

Gelukkig mag ik mijn twee zonen die op de middelbare school zitten begeleiden met hun schoolwerk. En meestal wordt er dan nog gelachen ook, hebben we er plezier in.

Op woensdag lukt het me om al om 10 uur het huis aan kant te hebben, het avondeten gereed en de was opgehangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten