vrijdag 1 augustus 2014

Welkom nieuw gezin

Vandaag had ik een klusje bij de bank. Terwijl ik geholpen werd, kwam er een gezin binnen. Grote man, klein vrouwtje met een mooie glimlach en een fleurige hoofddoek, twee donkere kindjes. Ik hoorde iemand zeggen dat ze nog maar net in Nederland wonen. Ze waren vanuit Syrië hierheen gekomen.

Dappere mensen. Wat zouden ze meegemaakt hebben? Hoe zouden ze heten? Wie hebben ze achtergelaten? Wat zijn hun plannen en dromen voor de toekomst? Ik zit vol vragen en denk aan de veiligheid van mijn eigen gezin en aan hoe rijk ik ben.

Ik loop de bank uit en fiets naar een boekhandel vlakbij. Ik denk aan de twee kinderen en koop het boekje Nijntje op de fiets. Snel race ik terug naar de bank. Ze zijn er nog! Ik voel me ineens onzeker en verlegen. De Syrische vrouw verstaat me niet. Ik geef haar het cadeautje. Ze kijkt me ongelovig aan maar ze begrijpt me wel. Ze pakt het uit en laat het zien aan de kinderen. Wat kijken ze blij! Hun eerste Nederlandse boekje. De vrouw omhelst me. Met tranen in mijn ogen zeg ik: welkom.

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk zeg! Dat heeft die mensen vast goed gedaan. Het lijkt me heerlijk als je zo wordt verwelkomd in een vreemd en nieuw land! Je hebt de wereld vandaag beslist weer wat mooier gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen