zondag 22 december 2013

Kerstmarkt in Gent

Op de terugweg van het zuiden van België besloten we om wat te eten in Gent. Bijna twee jaar geleden hebben we er een heerlijk weekend doorgebracht en we hebben de leuke straatjes en restaurants onthouden. We konden parkeren naast een grote gezellige kerstmarkt. Wat een schitterende gebouwen, honderden jaren oud en alles in kerstsfeer.
In een straatje vol restaurants kozen we voor Turks. Meestal neem ik lamsvlees en ook nu nam ik kofte. De bediening was erg vriendelijk, we hoefden niet lang te wachten en de prijzen waren best laag. Ik ben echt gek op die Turkse of Libanese rijst. Ik moet echt eens uitzoeken hoe dat zo lekker gemaakt wordt. Toen we wilden afrekenen,  kregen we een stukje baklava met walnoot en slagroom van het huis. Dirks tanden klapperden van al die suiker! 
Het is zo fijn om met z'n tweeën nieuwe dingen te zien en te ontdekken. Elke dag moeten we zo veel, zoveel zorgen, zoveel verzinnen en werken, met zoveel dingen en grote en kleine mensen en wensen rekening houden...Nu is het weer tijd voor samen, om ons te realiseren waarom we ook al weer samen zijn. Dat dreigen we door zorgen en zorgjes, en de dagelijkse dingen weleens te vergeten. Deze vakantie vieren we dat we samen zijn, maken we nieuwe herinneringen en genieten we van elkaar. (En gelukkig ook een week van de kinderen!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten