donderdag 20 juni 2013

Toerisme in Nisse

Vanaf het net aangelegde terras kijk ik uit over de middeleeuwse wei met de fruitbomen. Ik zie de eeuwenoude entree van het voormalige Slot der Nisse. Het kan hier erg stil zijn. Soms hoor je een auto op de Drieweg, of iemand die in zijn tuin werkt, of een tractor die voorbij rijdt. Veel vogels. Mijn lief werkt zich in het zweet om al het puin uit de grond te halen. Kruiwagens vol stenen van oude fundamenten.

Je weet nooit hoe het leven loopt. Er gebeuren dingen die je nooit had verwacht, die je niet eens zou kunnen bedenken. En toch hoop ik dat mijn leven zich verder hier in Nisse mag afspelen, dat ik hier verder mag wortelen. Het is een klein plattelandsdorp, omringd door moderne landbouw maar vooral door weiden zoals ze er honderden jaren geleden ook uitzagen. Uniek door meidoorn en bloemdijken.

Dit lijkt wel een reclamefolder. Best handig, want vrijwel dagelijks stopt hier een bus met toeristen die het dorp bezoeken. Ze maken een wandeling, lopen over het Dorpsplein, kijken in de Mariakerk en drinken koffie bij Jikkemiene.

Nisse is echt geen ingeslapen dorp. De mensen zijn over het algemeen hartelijk en altijd bereid tot een praatje. Er is een muziekfestival, de Pastorale, concerten in de kerk, en een enorm grote rommelmarkt met wel 160 vrijwilligers. Helaas is het Schaapscheerdersfeest voorbij. Daar kwam ik als kind al en ook met mijn eigen kinderen ben ik er een aantal keren geweest.

Ik wil hier niet meer weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten