maandag 18 maart 2013

Een nieuwe moestuin

Wat een geluk! Een tijdje geleden sprak ik op straat met mijn bijna-buurman Gerard Smallegange. Hij woont in een mooi wit huis met een grote tuin vol (fruit)bomen, rozen en clematissen, heggen, een koetshuis, en op dit moment veel voorjaarsbloeiers als helleborussen, krokussen, sneeuwklokjes en kleine narcissen. Een stuk tuin leent Gerard uit aan buurman Piet. Toen hij hoorde dat ik graag weer een moestuin zou maken, bood hij meteen een stukje aan van zijn 5000 m² grote tuin.

Zondag besloten we een kijkje te nemen en na een rondleiding ging ik meteen aan de slag. Ik haalde mijn spade tevoorschijn. Vandaag heb ik het laatste stukje omgespit en de boel geharkt. Binnenkort wil ik elk takje en rommeltje uit het tuintje halen, zodat er gezaaid en geplant kan worden. Morgen eens kijken op de markt, daar hebben ze vast plantuitjes te koop.

Heerlijk dat mijn tuintje aan de Zuidweg maar 1 minuut lopen is! Il faut cultiver son jardin, niet alleen figuurlijk zoals Voltaires Candide concludeerde, maar ook letterlijk.

3 opmerkingen:

 1. Oh wat gaaf, een moestuin met een kas. Die ga ik aan mijn vriend laten zien. Als ik ooit een huis met een tuin heb... :-)
  Wat ga je verbouwen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tuin is niet van mij hè, maar ik mag een stukje gebruiken. En ook in de kas mag ik wat planten neerzetten. Ik denk aan tomaten en komkommers. Op het stukje zelf moeten aardbeien komen, boontjes, courgettes, frambozen, uien, pompoenen in het najaar en lekkere sla en rucola!

   Verwijderen
 2. Wat ontzettend lief dat je daar gebruik van mag maken. Ik ben vandaag ook bezig geweest met de tuin en ik krijg er steeds meer plezier in! Hier staan de courgettes enz.te ontkiemen in potjes in de vensterbank. Zo'n kas is een droom. Mazzel hoor!
  Als straks de vorst wat weg is kan alles naar buiten.

  BeantwoordenVerwijderen