zondag 3 maart 2013

Een goede buur...

Wat hebben we het getroffen met de mensen die om ons heen wonen. Niet alleen hebben we het voorrecht om op een prachtige, historische plek te wonen, maar ook de buren zijn hartelijk. Vandaag hebben we nader kennisgemaakt met Hans en Nicolette en hun zoon van 16. Leuke mensen met wie het gezellig kletsen is. Onze tuin tuinen grenzen aan elkaar, en wellicht kunnen ze hun coniferen weghalen als wij de schuur laten slopen. Ik hoop dat we gezamenlijk een taxushaag kunnen aanleggen.

Naast het woont G., iemand die erg betrokken is bij de activiteiten in het dorp en bij de Mariakerk. Hij is purser bij een luchtvaartmaatschappij en daardoor veel weg. Hij is behulpzaam en mijn jongste gaat graag even bij hem en zijn partner buurten.

Op het volgende adres woont Piet met zijn vrouw. Gepensioneerden die in een soort cottage wonen. Piet heeft de laatste maanden al zijn tijd besteed aan de renovatie van de Mariakerk. De engelen van bovenop het orgel hebben bij dit echtpaar gelogeerd. Piet heeft een hoop te vertellen over de kerk, hij kent ieder detail.

Tenslotte volgt er een mooie witte villa met blauwe kozijnen en deuren. Daar wonen Gerard en Joke Smallegange. Het beroep van Gerard is jurist, maar nu hij met pensioen is, is hij specialist op het gebied van Zeeuwse boerderijen. Daar publiceert hij over. Men weet hem te vinden voor lezingen en allerlei commissies. Het is dan ook een geboren verteller, die volgens mij over eindeloos veel onderwerpen met twinkeloogjes kan vertellen. Gerard heeft een fijn boek geschreven over hun mooie huis en prachtige tuin. Gisteren kreeg ik een exemplaar! Het heet Tuin van mijn verhalen. En het leukste is dat ik een deel van die enorme tuin mag gaan gebruiken om een moestuin aan te leggen! Ook Piet kweekt er zijn groente. Ik vertelde over Gerards aanbod aan Nicolette, en zij heeft veel zin om samen met mij daar aan de slag te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten