woensdag 13 maart 2013

Bloemkool

Als je aan kinderen vraagt wat ze willen eten, is het antwoord nooit "bloemkool". Logisch toch? Maar omdat ik vind dat ze alle groenten moeten eten (anders staan er alleen maar spinazie en worteltjes op tafel) zoek ik op zaterdag recepten voor de vier daarop volgende dagen. Ook met minder geliefde groenten, zoals witlof, prei en bietjes.

Een lekker bloemkoolrecept, dat ook nog eens binnen een kwartier klaar is:
- rijst koken
- stukjes kipfilet bakken
- bloemkool in stukjes koken, afgieten, een blik tomatenblokjes toevoegen en een pot kormasaus.
Alles door elkaar gooien of rijst, kip en saus apart serveren.

Geen tijd voor een foto... De pan is leeg!

2 opmerkingen:

  1. Ha Mirjam, dat klinkt goed en makkelijk! Maar wat is kormasaus en waar koop je dat? Nog nooit van gehoord :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier is het juist altijd bloemkool, en als jhet ons als ouders de neus uitkomt dan nemen we groene bloemkool, oftewel broccoli. Minstens een per week en onze dochter eet dan als een bouwvakker.

    BeantwoordenVerwijderen