zaterdag 23 februari 2013

Zin in de toekomst

Ik heb altijd zin gehad om aan een nieuwe dag te beginnen, en stap dus meestal met positieve verwachtingen uit bed. Naar mate ik ouder word en meer levenservaring heb, ben ik minder positief over de toekomst. Ik kan me enorm verheugen op bijvoorbeeld een etentje of een paar dagen weg met mijn lief. En ik probeer de mooie kanten te zien van al die gewone dagen. Want pas als alles anders wordt, bij ziekte of erger, realiseer je je hoe onbevangen gelukkig je had kunnen zijn in het verleden. Als je je maar niet zo druk had gemaakt om futiliteiten.

Mijn lief en ik zijn samen, mijn kinderen zijn het liefste van de wereld, we zijn gezond, de relatie met mijn familie is goed, ik heb werk, beslist geen financiële zorgen en we wonen in het fijnste huis in het mooiste dorpje! Maar niets in het leven is zeker, en alles verandert onophoudelijk. Veranderingen maken soms onzeker, bang dat de huidige fijne en vertrouwde situatie nooit meer terugkomt. Veranderingen brengen ook nieuwe mogelijkheden. Anders is alleen maar anders, en dat hoeft niet minder of slechter te zijn.

1 opmerking:

  1. Grappig, manlief en ik hadden het precies over die onbevangenheid. Over de futiliteiten waar we ons vroeger heel druk om maakten, terwijl we nu meer genieten van het samenzijn en onze gezondheid. We concludeerden dat we oud aan het worden zijn. En dan zien we onze kinderen die zich som enorm kunnen opwinden over kleine dingen...

    BeantwoordenVerwijderen