vrijdag 9 september 2011

Kokosrijst met mango

Gisteren hebben Rine en ik geprobeerd om marshmellows te maken. Erg mislukt. Onderste laag in de schaal was een soort bruine Jell-O, drillerig door de gelatine. De bovenste laag was een zacht, roze, toetjesachtig schuim. Maar marshmellows waren het niet. We hebben er wat in geroerd en toen weggegooid.

Vandaag een ander recept: kokosrijst met mango, uit Allerhande van deze maand. Voor 4 personen.

300 g rijst koken in 1 blik kokosmelk (400 ml) en 150 ml water. 15 minuten met deksel op de pan. Reepjes schouderkarbonade omscheppen met 1 tl sambal en peper en zout en samen met een teentje knoflook bakken. Vlees uit de pan halen, daarna 2 uien en 2 paprika's bakken. Vlees er weer bij doen, en een mango in blokjes toevoegen. Serveren met de kokosrijst.
Echt een snel en lekker recept, een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten