woensdag 24 augustus 2011

Benjamin naar school


Vandaag hebben we Benjamin voor het eerst naar de basisschool gebracht. In de rugzak zat een pakje drinken, een doosje met stukjes nectarine en Bobi. Hij komt al zijn hele leven op die school, dus ging het eigenlijk vanzelf. Hij had niet veel praatjes maar ging rustig op zijn stoeltje zitten in de kring. Juf Co is op woensdag vrij, daarom was het vandaag juf Corrie. Ook daar was Benjamin op voorbereid.

Ik ben een tijd bij hem in de klas gebleven. De dag werd geopend met een lied:

Goedemorgen welkom allemaal,
Ik met mijn, jij met jouw verhaal,
Lachen, huilen, vrolijkheid, en pijn
Alles mag er zijn.

God ik vraag U,
Kom in onze kring,
Wees er bij wanneer ik bid en zing.
Ik met mijn en U met Uw verhaal

verteld in mensentaal.

Nog niet zo makkelijk eigenlijk. Ben benieuwd hoe lang het zal duren voor hij dat liedje kent. We hebben verder geluisterd naar een verhaal van de Here Jezus. Daarna "Jezus is de goede herder" gezongen. En toen mochten alle kinderen die dat wilden hun verhaal doen. Meestal over zwembad, strand en speeltuin. Over een tand die eruit was. Over een moord op een eiland (juf kapte dat verhaal direct af...). En Benjamin vertelde dat hij in de vakantie over een brug was gelopen.

Het was geen probleem toen ik zei dat ik een poosje wegging. Om 12 uur haal ik hem weer op, tenzij juf eerder belt, maar dat verwacht ik niet! Geen tranen, niet bij Mim en niet bij mij!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten